Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ........

Επίσκεψη στο δημοτικό κυνοκομείο…

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010
Ντανιέλα Βλαχίδου
Στις 18 Μαΐου ημέρα Τρίτη, επισκέφθηκα το δημοτικό κυνοκομείο της πόλης μας. Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά, γιατί ως φιλόζωη το κάνω αρκετά συχνά προσφέροντας τη βοήθειά μου στα ζώα.
Η συγκεκριμένη ημέρα όμως υπήρξε η αφορμή να δημοσιοποιήσω τα παρακάτω. Κάποιες φορές έβλεπα καταστάσεις που.... με προβλημάτιζαν και με στενοχωρούσαν, όμως δεν ήθελα να αναφερθώ σε αυτές διότι ενδόμυχα πίστευα πως θα υπάρξει βελτίωση όσον αφορά την εκεί διαβίωση των ζώων. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε και πλέον δεν μπορώ να αποσιωπώ τα γεγονότα.
Έχω δει νεκρά σκυλιά, κουτάβια σε αξιοθρήνητη κατάσταση γεμάτα «τσιμπούρια», φανταστείτε τα σαν –τσαμπί από σταφύλι-να κρέμονται από τα αυτιά τους και μάλιστα καθώς τα τάιζα δέχτηκα παρατήρηση από τον κτηνίατρο του δήμου, να μη το κάνω, διότι το γάλα τα προκαλεί διάρροια!
Τα τσιμπούρια και τα εξωπαράσιτα τι ακριβώς τα προκαλούν; Μήπως πολύ σοβαρές ασθένειες για την υγεία τους; Απλά αναρωτιέμαι. Όπως αναρωτιέμαι αν ξέχασαν που τα τάιζαν μέχρι και ωμά κρέατα.
Ειδικά το θέμα των κουταβιών είναι πολύ σοβαρό, διότι ελάχιστα καταφέρνουν να επιβιώσουν εντός του κυνοκομείου, αφού στερούνται τη σωστή και απαραίτητη φροντίδα όπως και τα φάρμακα που δεν υπάρχουν.
Ένα ακόμη περιστατικό που αξίζει να αναφερθεί, θηλυκό σκυλί αδέσποτο παρουσίασε αιμορραγία (μετά από τοκετό) και μεταφέρθηκε από φιλόζωη σε άλλο κυνοκομείο, επειδή στο δικό μας δεν υπήρχε κτηνίατρος να το περιθάλψει. Αν είναι δυνατόν ζώα άρρωστα να μην τους παρέχεται ιατρική φροντίδα!
Τελικά, αγαπητοί φιλόζωοι η κατάσταση στο δημοτικό κυνοκομείο δεν είναι και τόσο «ρόδινη» όσο νομίζουν κάποιοι και επιβάλλεται να γίνουν αλλαγές και σωστή επίβλεψη αν θέλουμε να μιλάμε για πολιτισμό και σεβασμό απέναντι στα ζώα.(ΤΟΠΙΚΗ)
ΠΗΓΗ KRAXTIS-GR.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter