Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ!!!!! (ΟΧΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΔΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ)


Τα στραγγίσματα του ΧΥΤΑ και πάλι στη θάλασσα

Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Δήμο Κατερίνης, την ΔΕΥΑΚ και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ Παπαζιώγα.

Κορινός 30 / 4 /2010



Φούσκωσε το ρέμα της Τραπεζούντας από τα στραγγίσματα του ΧΥΤΑ, τα οποία σύμφωνα με καταγγελία από μέλη της ομάδας Εθελοντικής Δράσης Πιερίας, αφέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 30/4/10 και την ώρα της συνεδρίασης της ΤΕΔΚ με θέμα τον Καλλικράτη και φούσκωσαν το ρέμα της Ν. Τραπεζούντας φθάνοντας μέχρι το Κορινό και από εκεί στη θάλασσα. Στις φωτογραφίες που βγάλαμε στο τέλος της συνεδρίασης της ΤΕΔΚ φαίνονται οι φυσαλίδες, το σκούρο χρώμα και οι αφροί από τα λύματα στο σημείο που το ρέμα τέμνει αγροτικό δρόμο έξω από τη Ν. Τραπεζούντα.
Δυστυχώς στη φωτογραφία δεν αποτυπώνεται η ροή του ρέματος αλλά και η έντονη δυσοσμία από τα λύματα – στραγγίσματα του ΧΥΤΑ που περιέχει. Καταγγείλαμε στον κ. Παπαζιώγα τοάδειασμα των στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ στο παρακείμενο ρέμα και του ζητήσαμε να πάμε επί τόπου να δει την κατάσταση πράγμα που το αρνήθηκε όπως αρνήθηκε καν μιλήσει με την πρόεδρο του Συλλόγου Ν. Χράνης κ. Σταματία Μπέση η οποία βρισκόταν στο χώρο γύρω από το ΧΥΤΑ και μας έκανε τη σχετική ενημέρωση.
Τα στραγγίσματα των ΧΥΤΑ όταν αφήνονται στα ρέματα μολύνουν με επικίνδυνες καρκινογόνες διοξίνες τα επιφανειακά ύδατα τον υδροφόρο ορίζοντα αναπότρεπτα καθώς και την παραλία. Με την ηθελημένη η αθέλητη ( εδώ ηθελημένη ) διαφυγή των στραγγισμάτων όχι μόνο ακυρώνεται η λειτουργία του ΧΥΤΑ αλλά μετατρέπεται σε χειρότερη εστία ρύπανσης ακόμα και από τους ΧΑΔΑ.
Επειδή η απόρριψη των στραγγισμάτων στο παρακείμενο ρέμα είναι κανόνας που
γίνεται επί πολλά χρόνια καλούμε τις ελεγκτικές αρχές, Εισαγγελία Κατερίνης, Δ/νση Περιβάλλοντος Νομαρχίας , Επιθεώρηση Περιβάλλοντος, να αναλάβουν τις ευθύνες όσον αφορά την τήρηση της νομιμότητας και τη προστασία του περιβάλλοντος. Καλούμε τους κατοίκους των πέριξ δημοτικών διαμερισμάτων να κινητοποιηθούν για την προστασία της υγείας των ιδίων και των παιδιών τους.


Κορινός 1 / 5 /2010

Μπράβο κύριοι του ΧΥΤΑ Κατερίνης. Τα καταφέρατε
Αν συγκρίνει κάποιος τη φωτογραφία που τραβήχτηκε το βράδυ της Παρασκευής 30/4 ( Φ.1) στο ρέμα της Τραπεζούντας με τη φωτογραφία που τραβήχτηκε στο ίδιο μέρος την επόμενη μέρα ( Φ.2) παρατηρεί ότι ο όγκος των αφρών που κάνουν τα στραγγίσματα του ΧΥΤΑ είναι σαφώς περιορισμένος. Έτσι τη Δευτέρα την όποια Δευτέρα που θα γίνει αν γίνει έλεγχος από την Δ/νση Περιβάλλοντος τίποτε δεν θα υπάρχει εμφανώς στα νερά του ρέματος. Άλλωστε ποιος θα πάρει δείγμα από τη λυματολάσπη τουρέματος ποιος θα θέλει να τα βάλει με τους δυνατούς; Το σχέδιο λοιπόν πέτυχε. Αδειάζουμε τα στραγγίσματα του ΧΥΤΑ στα πέριξ ρέματα παραμονή αργιών, νύχτα και ποιος θα μας δει, και όταν ανοίξουν οι υπηρεσίες με λίγη τύχη δεν θα μας πάρουν χαμπάρι.
Ευαισθησία στο περιβάλλον, εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών, διαφάνεια, έλεγχος, λόγια παχιά. Κάνουμε ΧΥΤΑ και αντί τα στραγγίσματα να περνούν στο υπέδαφος κατασκευάζουμε στεγανή μεμβράνη μαζεύουμε τα στραγγίσματα και επειδή ο καθαρισμός τους κοστίζει τα αδειάζουμε στα ρέματα. Χρόνια τώρα. Άλλες φορές μας έλεγαν ότι έβρεχε πολύ και δεν χωράγανε στις δεξαμενές όσμωσης. Τώρα πιάστηκαν στη φάκα γιατί έχει μέρες να βρέξει και πιάσαμε τα ρέμα να έχει φουσκώσει από τα στραγγίσματα.
Στην φ.4 τα καφέ νερά στο ρέμα του Αη Γιώργη στο ύψος της γέφυρας των Αγίων Αναργύρων στον Κορινό. Και αφόρητη δυσωδία. Εσείς κύριε δήμαρχε Κορινού που τα γνωρίζετε εδώ και δυο χρόνια, σύμφωνα με δηλώσεις σας, τι κάνετε για το όλο θέμα;

Κορινός 2 / 5 /2010
Τα καταφέρατε πολύ καλά κύριοι του ΧΥΤΑ Κατερίνης
Ακόμη λιγότερη επιβάρυνση από τα στραγγίσματα του ΧΥΤΑ (βλ. αφρούς ) είναι σήμερα το πρωί ( 2-5-10) βλ. ( Φ. 3 )ορατή στο ρέμα της Τραπεζούντας.
Συγχαρητήρια.

Το λόγο έχουν οι ελεγκτικές αρχές

Μάντζιος Δ. Αντώνης

Οικονομολόγος δημότης Κορινού

ΠΗΓΗ: http://lefteria.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter