Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Η Στέλλα από τη Σμύρνη


τοαυτονοητο:Το επεισόδιο της σειράς που περιγράφεται κατωτέρω, προσφέρει μεγαλύτερη προβολή της χώρας και του, αγνώστου στο εξωτερικό, θέματος της Μικρασιατικής καταστροφής και της ιστορίας μας γενικότερα, από ότι  όλες οι πρεσβείες μας και ο ΕΟΤ μαζί.....Ο Τομ Χανκς και οι Έλληνες του Χόλυγουντ είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για την χωρα που τα τετράποδα ΖΩΑ της ρατσας των καρεκλοκένταυρων που μας κυβερνούν διαχρονικά πρέπει επιτέλους να εκμεταλλευτούν. 




Οι παραγωγοί της σειράς «The Pacific», Τομ Χανκς και Στίβεν Σπίλμπεργκ μαζί με τον...


ομογενή Κάρι Άνθολι που είναι υπεύθυνος των μίνι σειρών του δικτύου HBO, σε εκδήλωση προς τιμήν των βετεράνων του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ουάσιγκτον
6 Apr 2010
Η ομογένεια της Μελβούρνης πρωταγωνιστεί στην πιο ακριβή τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών που προβάλλεται με ξέχωρη επιτυχία αυτή την εποχή στις ΗΠΑ, ενώ σύντομα θα προβληθεί στην Αυστραλία και τον υπόλοιπο κόσμο.
Πρόκειται για μια καινούργια πολεμική μίνι τηλεοπτική σειρά των Στίβεν Σπίλμπεργκ ο Τομ Χανκς, με την οποία φαίνεται να επαναλαμβάνουν τον θρίαμβο της σειράς «Βand of Βrothers».
Ο σκηνοθέτης και ο ηθοποιός επέστρεψαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με τη σειρά «Ρacific» και με ιστορίες από τις πολεμικές συγκρούσεις Αμερικής-Ιαπωνίας, ξεκινώντας από την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ στις 7 Δεκεμβρίου 1941, που σήμανε και την επίσημη είσοδο της Αμερικής στον πόλεμο.
Η σειρά αυτή έχει και ελληνικό χρώμα. Σε ένα επεισόδιο το σενάριο του
οποίου έχει γράψει ο Γιώργος Πελεκάνος, ένας Αμερικανός στρατιώτης ερωτεύεται μια νεαρή Ελληνίδα η οικογένεια της οποίας μετανάστευσε στην Αυστραλία, μετά την καταστροφή της Σμύρνης το 1922.
Συγκεκριμένα, το 1943 μεγάλη μεραρχία Αμερικανικών δυνάμεων, εξαιτίας επικείμενης ιαπωνικής εισβολής, που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε στάθμευσε στη Μελβούρνη.
Ένας από αυτούς θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί την Στέλλα, μια Ελληνίδα της ομογένειας που ζει με την οικογένειά της στην Ελληνική παροικία της Μελβούρνης. Η οικογένεια της Στέλλας, μετανάστες από τη Μικρά Ασία, φιλοξενεί τον Αμερικανό πεζοναύτη. Εκείνος, γνωρίζοντας καλύτερα την οικογένεια της αγαπημένης του, μαθαίνει για τη Μικρασιατική Καταστροφή σε ένα επεισόδιο που είναι εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένο στην Ελλάδα.
Την σκηνοθεσία της σειράς υπογράφουν οι Καρλ Φράνκλιν ("Υψηλά εγκλήματα") και Τιμ Βαν Πάτεν «"Σοπράνος"), ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι Τζέιμς Μπαντζ Ντέιλ, Τζον Σίντα και Τζο Ματσέλο.
Σε δευτερεύοντες ρόλους εμφανίζονται ομογενείς ηθοποιοί, στο επεισόδιο με το ελληνικό χρώμα.
Το σίριαλ, που κόστισε 330 εκατομμύρια δολάρια, γυρίστηκε σε περιοχές της Βόρειας Κουινσλάνδης και της Μελβούρνης.
Μέρος του σημερινού προαστίου Κάρλτον της Μελβούρνης διαμορφώθηκε, για να δώσει την παλιά εικόνα του ελληνικού δρόμου Lonsdale, που βρίσκεται στο κέντρο της Μελβούρνης, όπου ακόμη και σήμερα γίνονται οι μεγάλες εκδηλώσεις της ομογένειας.
Σύμφωνα με τους παραγωγούς, το σίριαλ θα γίνει μια αφορμή για να γνωρίσουν όχι μόνο οι Αυστραλοί, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος την έντονη παρουσία των Ελλήνων στην Αυστραλία την εποχή του '40 και την ύπαρξη μιας "μικρής Ελλάδας" στη Μελβούρνη.
Το «Ρacific» αποτελείται από δέκα ωριαία επεισόδια και έκανε πρεμιέρα στο κανάλι ΗΒΟ στις 14 Μαρτίου.
Οι δημιουργοί ακολούθησαν και εδώ το υπερρεαλιστικό μοντέλο της «Διάσωσης του στρατιώτη Ράιαν», που σκηνοθέτησε ο Σπίλμπεργκ και πρωταγωνίστησε ο Χανκς.
«Είχαμε υπόψη μας ότι το “Βand οf Βrothers” ήταν μόνο το πρώτο μέρος ενός έργου για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, γιατί υπήρχαν πάρα πολλά πράγματα να πει κάποιος. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έριξε την ιδέα: “Γιατί δεν κάνουμε κάτι για τον Ειρηνικό;” Κι έτσι βάλαμε μπροστά», είπε ο Τομ Χανκς. Συνάντησαν βετεράνους από το Μέτωπο του Ειρηνικού, ηχογράφησαν τις αναμνήσεις τους και διασταύρωσαν τις πληροφορίες τους από βιβλία. «Όπως στο “Βand of Βrothers”», λέει ο Χανκς «δεν έκανα τίποτε άλλο από το προσπαθήσω να φανταστώ πώς θα ζούσε κάποιος αυτές τις φρικιαστικές εμπειρίες αν ήταν 18 χρονών το 1941».
Για τον Σπίλμπεργκ ήταν διαφορετικά τα πράγματα: «Κληρονόμησα το πάθος για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τον πατέρα μου που είχε πολεμήσει στην Ευρώπη και μού μιλούσε συνέχεια γι΄ αυτόν». Πάντως, οι δυο παραγωγοί για να είναι όσο πιο αυθεντική η σειρά τους ακόμα και όσον αφορά το «ελληνικό κομμάτι» μέσω των συνεργατών τους μίλησαν με παλιούς Έλληνες της Μελβούρνης και στηρίχτηκαν πάρα πολύ στα αρχεία ερευνητικών κέντρων πανεπιστημίων.
http://neoskosmos.com/news/el/node/7143


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/04/blog-post_3163.html#ixzz0kLX2o6Ug

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter