Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΓΟΥΔΙ;



TOAYTONOHTO: Από ότι φαίνεται ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΜΕ, είτε φανερά με μια πανηγυρική παύση πληρωμών, είτε εν κρυπτώ, με άλλο όνομα, με προσφυγή στο ΔΝΤ κλπ,  και η χώρα γυρνάει πολλές δεκαετίες πίσω. Επανήλθαν συνήθειες από αυτές τις εποχές, όπως η μαζική αγορά λιρών, το  φύτεμα μπαξέδων, η αγορά τροφίμων και προμηθειών για κανα δύό χρόνια κλπ.Μήπως, λοιπόν, θα έπρεπε να αναβιώσει και κάτι άλλο από αυτήν την περίοδο: οι δίκες για πολιτικές ευθύνες σε Εθνικές τραγωδίες, καθώς αυτό που ζούμε είναι σίγουρα μια Εθνική τραγωδία....Βέβαια τώρα δεν θα γίνει δίκη των εξ αλλά δίκη των χιλίων εξ τουλάχιστον . Και ανεξάρτητα από το αν θα εκτελεστούν ή όχι οι ένοχοι, σίγουρα θα έχουμε πολλαπλά οφέλη για την χώρα: 
Πρώτον θα καθαρίσει ο τόπος. Οι Έλληνες πολιτικοί είναι η χειρότερη μάζωξη ανθρώπων που υπάρχει στον ανεπτυγμένο κόσμο και ότι ποινή και να τους επιβληθεί θα τους βγάλει από την μέση και την τσέπη μας.. 
Δεύτερον, θα ικανοποιηθεί το περι δικαίου αίσθημα. Όσα και να πληρώσουμε, όσο και να κακοπεράσουμε ο Έλληνας είναι δίκαιο ον. Αν δει τους ενόχους στην φυλακή ή σε κάποιο αντίστοιχο Γουδί και με δημευμένες περιουσίες, θα προχωρήσει και σε άλλες θυσίες αγόγγυστα για το καλό του τόπου. Η ατιμωρησία είναι που εξαγριώνει τον μέσο πολίτη...
Τρίτον, θα λειτουργήσει παραδειγματικά και σωφρονιστικά. Μετά την  τιμωρία   των λήσταρχων, δύσκολα άλλος θα ακολουθήσει το παράδειγμά τους και αν το κάνει θα είναι πιο προσεκτικός και λιγότερο αδηφάγος και αδίστακτος....
Τέταρτον, θα ανοίξει δρόμος και χώρος για πιο ικανούς και καθαρούς ανθρώπους για να χειριστούν τα κοινά. Εδώ και δεκαετίες στην πολιτική συρρέουν οι χείριστοι και όχι οι άριστοι, η κοινωνία είναι γεμάτη από άξιους ανθρώπους που απεχθάνονται την πολιτική όπως την κατάντησε ο  κομματισμός.
Τα οφέλη είναι πολλά. Μήπως λοιπόν χρειαζόμαστε ένα Γουδί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter