Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.....

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Το κατωτέρω σχόλιο δημοσίευσε η εφημερίδα στο σημερινό της φύλλο. Προκαταβολικά να πούμε πως μπορεί στο συγκεκριμένο θέμα να διαφωνούμε ριζικά με την εφημερίδα και να θεωρούμε πως μεροληπτεί ιδιαίτερα κατά της Μονής, αλλά από την άλλη είναι η μόνη ίσως στην Πιερία με πραγματικό ρεπορταζ, πολλές φορές άλλωστε έχουμε αναδημοσιεύσει άρθρα της και η παρουσία της στο διαδίκτυο είναι πρωτοποριακή για επαρχιακή τουλάχιστον εφημερίδα. Βέβαια οι δημοσιογραφικές επιδόσεις των συντακτών μεγενθύνουν την έλλειψη αντικειμενικότητας που επιδεικνύουν συχνά, καθώς δεν υπάρχει η δικαιολογία των μειομένων ικανοτήτων .....   
Τώρα στο προκείμενο. Σχολιάζουμε με κόκκινα το κείμενο:




Εδώ και καιρό μας βομβαρδίζει με e-mail ένα μπλογκ ( Δεν θα το ξανακάνουμε. ) (αγνώστου πατρότητας) ( η ανωνυμία στο διαδίκτυο είναι δικαίωμα και την υιοθετεί κανείς για διάφορους λόγους. Αν γίνεται κατάχρηση του δικαιώματος τότε είναι κατακριτέα. Θεωρούμε πως ακόμα τουλάχιστον δεν το καταχραστήκαμε)  που έχει αναλάβει εργολαβία την υπεράσπιση της Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω (και εσείς από την στάση σας φαίνεται πως αναλάβατε εργολαβία την καταράκωση και διαπόμπευσή της καθώς καμιά άλλη τοπική εφημερίδα δεν έχει το μένος σας εναντίον της. Άρα, σύμφωνα με εσάς, είμαστε συνάδελφοι,να συνδικαλιστούμε!!! και "εργολάβοι" στήριξης της Μονής υπάρχουν χιλιάδες. Θα το δείτε σύντομα !)και της Ορθόδοξης Εκκλησίας γενικότερα και μας σούρνει τα εξ αμάξης για τα ρεπορτάζ μας και τα σχόλιά μας που αφορούν τον βίο και την πολιτεία του Μοναστηριού. (τέτοια σχόλια δεν έκανες. Δεν έγραψες για τους εκατοντάδες εξαρτημένους και τις οικογένειές τους που ωφελήθηκαν, απεξαρτήθηκαν, κυριολεκτικά σώθηκαν από την Μονή, ούτε για το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο, ούτε για το πρωτοποριακό αναστηλωτικό, ούτε για τους 8.000 που εγγράφως την υποστήριξαν ,ούτε, κυρίως, για την πνευματική της λάμψη σε όλη την Ορθοδοξία) .
Τι Γκεμπελίσκους μας λέει, τι φερέφωνα των δημάρχων, τι αμόρφωτους και επιεικώς βραδύνοες αντιεκκλησιαστικούς αγωνιστές! (Άμα έχεις την μύγα μυγιάζεσαι!!!!Ειλικρινά με τα ανωτέρω δεν αναφερόμασταν σε εσένα, αλλά στους 5-10 "αγωνιζόμενους" του Λιτοχώρου, που κάνουν προσπάθειες επικοινωνιακής προπαγάνδας με τραγελαφικά αποτελέσματα. Εσύ απλά τους σιγοντάρεις και δεν είμαστε σίγουροι πως ανήκεις στην ομάδα τους. Από την άλλη αφού βιάζεσαι να θεωρήσεις πως σου  προσάπτουμε τα ανωτέρω,αυτό κάτι λέει. Μάλλον αγγίξαμε,κατά λάθος,μια ευαίσθητη χορδή αυτογνωσίας!!!)
«Πλέον γίνεται φανερό», γράφει, «πως οι συντονισμένες αυτές επιθέσεις είναι μέρος και ενός μεγαλύτερου σχεδίου που περιλαμβάνει την επίθεση στην  Εκκλησία, την Ορθοδοξία και τον Μοναχισμό, στα πλαίσια της αποδόμησης (σ.σ. sic!) του Έθνους μας».( Για την ύπαρξη προσπάθειας εθνοαποδόμησης έχουμε δημοσιεύσει πολλές φορές άρθρα επιφανών ακαδημαικών, επιστημόνων, αναλυτών κτλ. Αν σε ενδιαφέρει και θες να ξεφύγεις από το τρίγωνο Γ. Ολυμπίου, Πέλεκα και Στουπιού, όπου κινείσαι πνευματικά και ενημερωτικά,  διάβασε το μπλογκ μας.   ΑΛλά από τον "βομαρδισμό" e-mail κατ'εσέ μόνο, αυτά έχεις να παραθέσεις; Σου στέλναμε ενημερωτικά κάποιες αναρτήσεις μας, όχι μόνο για αυτό το θέμα, αλλά και για τον Δήμο, για κακοδιοίκηση κτλ που δημοσιεύτηκαν μάλιστα στα μεγαλύτερα Ελληνικά μπλογκ, αλλά η δημοσιογραφική σου ευαισθησία δεν σου επέτρεψε ούτε καν να τα εκλάβεις ως έναυσμα για ρεπορταζ.....)   
Σιγά ρε παιδιά, μην τρελαίνεστε! Δεν είμαστε οι οξαποδώ! Μέλη του ελληνικού έθνους είμαστε κι εμείς! Απλά σ’ αυτόν τον τόπο δεν είμαστε όλοι θεούσες. (ούτε εμείς. ΑΛλά δημοσιογράφος αυτοαποκαλείσαι και  κριτική θα σου γίνεται είτε σου αρέσει είτε όχι.Ειδικά όταν γράφεις ανακρίβειες και ψεύδη επί ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ και όχι επί ιδεών και απόψεων)
Ευτυχώς που τέλειωσε ο Μεσαίωνας, γιατί (κατά πώς τους κόβω απ’ τα γραφόμενά τους) θα μας έριχναν στην πυρά, χωρίς δεύτερη σκέψη! (Λοιπόν. Η κασέτα με τον μεσαίωνα τους φανατικούς και τα λοιπά έχει παλαιώσει ήδη από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. Προσωπικές επιθέσεις, γενικεύσεις και χαρακτηρισμοί βάση απόψεων δεν σε τιμούν και κάθε άλλο παρά προοδευτικός και δημοκράτης είσαι χρησιμοποιώντας τους. Η μισσαλοδοξία δεν είναι προνόμιο καμιάς πλευράς. Κριτική θα σου κάνουμε πάντα με στοιχεία και κόσμια. Ουσιαστική απάντηση σε αυτήν από εσένα δεν περιμένουμε, γιατί δεν λάβαμε ποτέ μέχρι τώρα. Αυτά.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter