Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΠΟY EINAI OI BOΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΜΑΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ;


Η Πιερία, αλλά και η Ελλάδα γενικότερα, βρίσκονται ενώπιον κρίσιμων επιλογών και σημαντικών εξελίξεων που θα καθορίσουν εν πολλοίς το μέλλον τους. Οι αντιπρόσωποι μας, οι άνθρωποι που εκλέξαμε (και πληρώνουμε) για να μας εκπροσωπούν και για να υπερασπίζονται τα συμφέροντά μας δεν συμμετέχουν στις εξελίξεις. Η απουσία  και η σιωπή των βουλευτών μας και γενικότερα των αιρετών, από  αυτά τα πανελλαδικά αλλά κυρίως τα τοπικά θέματα είναι ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ
:
  • ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2: Δήμοι ενώνονται, η Νομαρχία και ο Νομός Πιερίας καταργούνται και μιλάμε πλέον για περιφέρεια από τους Ν. Πόρους μέχρι τα σύνορα με τα Σκόπια, δεν ξέρουμε για το τι και πως θα κληθούμε να ψηφίσουμε τους εκπροσώπους μας σε λίγους μήνες, δηλαδή για περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχη, δήμαρχο, τοπικό συμβούλιο κτλ. Κοσμογονικές αλλαγές, χωρίς καμία πληροφόρηση. Διαβουλεύσεις και μαγειρέματα γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες, το αν θα είμαστε σε περιφέρεια με την Θεσσαλονίκη ή την Βέροια και τον αν θα υπάρχουν 3 ή 4 δήμοι  συζητιέται μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά οι αιρετοί μας ούτε μας ενημερώνουν, αλλά μάλλον ούτε καν συμμετέχουν στην διαβούλευση προωθώντας το καλύτερο για τον τόπο, παρά μόνο συμμετέχουν για να προφυλάξουν την θέση τους και τις επιδιώξεις τους.
  • ΔΙΟΔΙΑ: Τέσσερα διόδια στην περιοχή της Πιερίας και πρόβλεψη για αορίστου αριθμού άλλα (πλάγια) σε Λεπτοκαρυά, Πλαταμώνα Λιτόχωρο. Η ζημία τεράστια και μάλιστα για ένα έργο (ΠΑΘΕ) που πληρώσαμε πολλάκις και τις επαχθείς συνέπειες κατά την κατασκευή του υποστήκαμε για πολλά χρόνια. Οι εκπρόσωποί μας και τώρα, αλλά και όταν ψηφιζόταν η επαίσχυντη σύμβαση παραχώρησης, δεν κάνουν καμία ουσιαστική κίνηση, παρά μόνο τυπικές επερωτήσεις και διακριτικότατες ανακοινώσεις, για να μην ενοχληθούν οι…..πολυπράγμονες εργολαβοεκδότες και τους κάνουν πρώτο θέμα……  Μόνοι τους οι πολίτες παλεύουν και πολύ φοβάμαι μάταια….
  • ΤΕΜΠΗ: Ο αποκλεισμός της Πιερίας ολοκληρώθηκε για αόριστο διάστημα και πιθανόν μόνιμα (μέχρι να γίνουν οι σήραγγες τουλάχιστον)…..Με απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη της εταιρίας –εργολάβου, που εκμεταλλεύεται και τα διόδια. Η νότια Πιερία, η ατμομηχανή του τουρισμού και της οικονομίας έχει αποκλειστεί. Αποζημίωση και ευθύνες από τους αυτουργούς των κατολισθήσεων και του  τραγικού δυστυχήματος δεν πρόκειται να ζητηθούν και η «ομερτά»  λειτουργεί υποδειγματικά και στους τοπικούς άρχοντες……Μην το κάνουμε και (πρώτο) θέμα, άλλωστε είμαστε και μεγαλόψυχο και πολύ…… μέγκα έθνος…….
  • ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης του Νοεμβρίου, πολύ πιθανόν να ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, που θα είναι πλέον συμπολίτες μας. Η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί και θα περάσει το νομοσχέδιο, καλώς ή κακώς. Δεν ακούσαμε και πιθανόν ούτε θα ακούσουμε κουβέντα από τους βουλευτές μας για αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα και το υπό συζήτηση προσχέδιο του νόμου. Ούτε και για το πώς και γιατί θα ψηφίσουν επί του Νομοσχεδίου, όταν έρθει στην Βουλή.   
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΛΠ…….Η περίοδος αυτή  μας είναι όντως εξαιρετικά κρίσιμη αλλά οι ουσιαστικές ενέργειες και ιδέες των βουλευτών και των πολιτικών μας ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ.

Γιατί τους πληρώνουμε λοιπόν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter