Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ.... Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ.



Ένας φίλος που έχει ζήσει στην Ιταλία μας είχε πει ότι, στην νότιο Ιταλία ο μαφιόζος που θέλει να «φάει» δημόσιο χρήμα, προσπαθεί να εκλεγεί  δήμαρχος ένας δικός τους άνθρωπος, ένας αχυράνθρωπος. Στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο, καθώς ο ίδιος ο μαφιόζος  μπορεί και  γίνεται δήμαρχος, Νομάρχης κτλ.
Αυτή η διαπίστωση επιβεβαιώνεται πλήρως από την πραγματικότητα. Η έλλειψη θεσμών και ελεγκτικών μηχανισμών είναι τέτοια που επιτρέπει την πραγματική λεηλασία του δημόσιου χρήματος. Οι ΟΤΑ (Δήμοι, Νομαρχίες ) είναι διαχρονικά στη  κορυφή της διαφθοράς (βλ. ΕΔΩ, εκθέσεις του Γενικού επιθεωρητή  ελεγκτών δημόσιας διοίκησης).Από τους 1.034 δήμους της χώρας, ισολογισμό υπέβαλαν ΜΟΝΟ ΟΙ 217!!!!!!! (ΒΛ. ΕΔΩ πολύ ενδιαφέρον άρθρο με σοκαριστικά στοιχεία) . Δηλαδή οι υπόλοιποι δήμοι ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ!!!!Και δεν μιλάμε για λίγα χρήματα. Ο δήμος Κατερίνης για παράδειγμα, ένας μεσαίου μεγέθους Δήμος,  έχει προϋπολογισμό για το έτος 2010,  71 εκατομμύρια ΕΥΡΩ!!!(βλ. ΕΔΩ).
Υπό αυτό το πρίσμα το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Δημάρχου Παγγαίου, (βλ.ΕΔΩ) από δύο Δημοτικούς υπαλλήλους με αιτία το από αυτούς δημιουργηθέν έλλειμμα των 720.000 ΕΥΡΩ στο ταμείο του Δήμου, μόνο τυχαίο δεν είναι….. Είναι η κορυφή του παγόβουνου του φαινομένου της τερατώδους διαφθοράς στους ΟΤΑ και στο Δημόσιο και της αβυσσαλέας κατασπατάλησης του χρήματός μας, υπό την πλήρη συνεργασία του κράτους….
Αντί, λοιπόν, η νυν κυβέρνηση να μας αφαιμάξει άλλη μια φορά με την διαμορφούμενη φοροεπιδρομή, ας κάνει επιτέλους ΤΟΜΕΣ και ας πάρει γενναίες αποφάσεις, καταπολεμώντας την διαφθορά. Τα λεφτά υπάρχουν κύριε Παπανδρέου, αλλά όχι στις τσέπες μας . Υπάρχουν στις τσέπες των αιρετών και μη αρχόντων και των κομματικώς διοριζόμενων παραγόντων, γραμματέων κτλ που διαχειρίζονται το χρήμα μας…..Πάρτε τα πρώτα από αυτούς και μετά ζητήστε τα και  από τον λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter