Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010


Συνεχίζονται οι σφαγές των χριστιανών στην Αίγυπτο. (Το ίδιο και η σιωπή μας...)



Τα τελευταία δύο χρόνια, ο«Μίνα» τηλεφωνούσε τακτικά στην μητέρα του στην Αίγυπτο. 

Αλλά τώρα ο 36χρονος Αιγύπτιος που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο 'Μίνα' φοβάται τόσο πολύ για την ασφάλεια της οικογένειάς του που βρίσκεται στην Αυστραλία αλλά και των συγγενών του πίσω στην Αίγυπτο, ώστε δεν έχει πει σε κανένα ότι ζει στην Αυστραλία, θέλοντας να πιστεύουν όλοι ότι ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Είναι ένας ‘μύθος’ που επινόησε από το φόβο ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Αιγύπτου θα τον εντοπίσουν ή θα διώξουν την οικογένειά του στην Αίγυπτο, σε αντίποινα για το ότι τους αψήφησε και έφυγε από τη χώρα.



Αυτό που θα έστρεφε την προσοχή των αρχών στον ‘Μίνα’ είναι η μεταστροφή του στον χριστιανισμό και στην Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία, όταν ήταν 21 ετών, πράγμα που σήμαινε ότι γύρισε την πλάτη του στο Ισλάμ, την κρατούσα θρησκεία της χώρας, κάτι που όμως, έχει κόστος.


Τον συνέλαβαν και τον ξυλοκόπησαν πολλές φορές, στη συνέχεια, τον πέταξαν σε ένα δωμάτιο μαζί με φανατικούς μουσουλμάνους κρατούμενους τους οποίους προέτρεψαν να τον χτυπήσουν,
λέει ο δικηγόρος του στην Μελβούρνη, Jimmy Morcos.


Ο ‘Μίνα’ είναι ένας από τους 70.000 Κόπτες Ορθόδοξους Χριστιανούς που έχουν εγκαταλείψει την Αίγυπτο εξαιτίας των διώξεων και έχουν εγκατασταθεί στην Αυστραλία από το 1971, σύμφωνα με Επίσκοπό τους στη Βικτώρια, Bishop Suriel.


Είναι επίσης ένας από 12.000 ανθρώπους που βάδισαν προς το Προξενείο της Αιγύπτου στην πόλη για να διαμαρτυρηθούν για το φόνο έξι Κοπτών Χριστιανών από πυρά αγνώστων οι οποίοι πυροβόλησαν μέσα από διερχόμενο αυτοκίνητο, στην Αίγυπτο τον περασμένο μήνα.



Οι δολοφονίες αποτελούν και αυτές μέρος ενός μακρύ καταλόγου επιθέσεων κατά των Κοπτών στην Αίγυπτο που χρονολογούνται, περισσότερο από μια δεκαετία. Ακόμη και τώρα, το κλίμα του φόβου είναι τόσο έντονο που ο ‘Μίνα’ αρνείται να αποκαλύψει δημοσίως το πραγματικό του όνομα για το φόβο των επιπτώσεων.


Η Αυστραλία του χορήγησε βίζα για ανθρωπιστικούς λόγους το 2003, αλλά οι αιγυπτιακές αρχές κατάσχεσαν το διαβατήριό του και εμπόδισαν την έξοδό του από τη χώρα έξι φορές.


Είπε ότι τελικά οδηγήθηκε στη φυλακή.


''Είδα ένα άτομο να του έχουν δεμένα τα μάτια και να τον χτυπάνε και αυτός να φωνάζει, ενώ μετά τον οδήγησαν σε ένα σκοτεινό μέρος,' 'είπε.


Ο ‘Μίνα’ είπε ότι του είπαν ότι αυτό θα συμβεί και σε αυτόν, αν δεν αναιρέσει και ότι το ότι άφησε το Ισλάμ ήταν ''ένα μεγάλο έγκλημα''.


Έπρεπε να παρουσιάζεται στους υπαλλήλους ασφαλείας κάθε εβδομάδα για να επανεξετάζεται η στάση του.


Το 2007, βρέθηκε ένας τρόπος να φύγει για την Αυστραλία για να επιστρέψει στη σύζυγό του και στα παιδιά που τον είχαν χάσει.


Ο κ. Morcos είπε ότι χρειάζεται να ασκηθεί διεθνής πίεση στην Αίγυπτο για να εγγυηθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κοπτών, οι οποίοι αποτελούν το 18 τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας.


Ο Επίσκοπος Suriel είπε ότι αυτή η διαμαρτυρία ήταν, επίσης, μία έκκληση προς την αυστραλιανή κυβέρνηση για να σπάσει τη σιωπή της σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον Κοπτών στην Αίγυπτο.


Διαβάστε σχετικό άρθρο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ για την κατάσταση στην Αίγυπτο: "Προδότη θα πεθάνεις!"


Στις 7 Ιανουαρίου, ημερομηνία που γιορτάζουν οι Κόπτες Ορθόδοξοι τα Χριστούγεννα, άγνωστοι που επέβαιναν σε διερχόμενο αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ κατά των χριστιανών που έβγαιναν εκείνη την ώρα από την Εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, στην πόλη Ναγκάα Χαμάντι που βρίσκεται περίπου 60 χλμ. από το Λούξορ και 455 χλμ. νότια του Καΐρου.


Τουλάχιστον έξι Κόπτες Χριστιανοί σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, ενώ ο έβδομος που σκοτώθηκε ήταν μουσουλμάνος ο οποίος εργαζόταν ως security της εκκλησίας.


Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, τα θύματα έβγαιναν από την εκκλησία στην πόλη Ναγκάα Χαμάντι μετά τη λειτουργία όταν ένα αυτοκίνητο σκούρου χρώματος σταμάτησε μπροστά στο κτίριο και άγνωστοι άνοιξαν πυρ. Μόλις έφυγαν από την Εκκλησίαοι δολοφόνοι συνέχισαν να πυροβολούν χριστιανούς σε άλλα μέρη της πόλης.


Δείτε τι έγινε στο Nag Hammadi στις 07/01/10. (Προσοχή! ορισμένες σκηνές είναι σοκαριστικές…)






ΦΡΙΚΗ! Οι Μουσουλμάνοι πετάνε πέτρες και σκουπίδια την ώρα της κηδείας των χριστιανών!




Οι σφαγές και οι διώξεις των χριστιανών στην Αίγυπτο από ‘φανατικούς’ μουσουλμάνους, (να δούμε πότε θα απομονωθούν από τους ‘μη φανατικούς’), συνεχίζονται - με ένα κράτος που μοιάζει να σιγοντάρει! - και κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται.
Εκεί προφανώς, δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε μειονότητες, ούτε ρατσισμός.
Το μόνο που απέμεινε στου χριστιανούς Κόπτες της Αιγύπτου είναι οι προσευχές τους και οι ειρηνικές διαμαρτυρίες τους στις πόλεις του ‘δυτικού’ δημοκρατικού κόσμου.
Όταν βέβαια, προλαβαίνουν να σκουπίζουν τα δάκρυά τους και να θάβουν τους νεκρούς τους.
Η φωνή τους είναι το μόνο όπλο τους. Ας φθάσει στα βουλωμένα μας αυτιά και ας ξυπνήσει η άχρωμη ή ‘μονόχρωμη’ συνείδησή μας. (A, και την παρακάτω φωτογραφία ας την θυμόμαστε όταν ακούμε να απαιτούνε τζαμιά, μιναρέδες και μουσουλμανικά νεκροταφεία στην Ελλάδα, κάνοντάς μας μαθήματα για 'δημοκρατία' και 'ανθρώπινα δικαιώματα' και προσπαθώντας να μας πείσουν ότι στις χώρες τους σέβονται τους χριστιανούς. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;).


Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στηνΑθήνα καθιστική διαμαρτυρία, στην πλατεία Συντάγματος από τους εδώ Κόπτες.

Ζητώντας να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον χριστιανών στην Αίγυπτο, οι Κόπτες προσκάλεσαν Άραβες και Έλληνες φίλους τους να μετέχουν στην καθιστική διαμαρτυρία για όλες τις αιματοχυσίες που καταγράφηκαν εδώ και πολλά χρόνια εναντίον τους στην επικράτεια της Αιγύπτου.

Κρατώντας αιγυπτιακές σημαίες στάθηκαν έξω από την αιγυπτιακή πρεσβεία και το ελληνικό Κοινοβούλιο. Ζήτησαν αλλαγές στη διδακτική ύλη «που καλλιεργεί το μίσος μεταξύ των Εκκλησιών», να μην πραγματοποιούνται εξετάσεις στα σχολεία και τα πανεπιστήμια στη διάρκεια των χριστιανικών γιορτών και κυρίως, πλήρη ισότητα μουσουλμάνων και χριστιανών.

Σχόλια για την συγκέντρωση:
Από επισκέπτη στο blog: ellinikiafipnisis.blogspot
Είχα κατεβεί στο κέντρο για κάτι δουλειές και τους είδα μπροστά μου. Πραγματικά πολύ ήσυχη διαδήλωση, με σταυρούς, πανό και πολλές ελληνικές σημαίες. Φώναζαν τόσο στα Αιγυπτιακά, όσο και στα ελληνικά! Μαζί με μικρά παιδιά, με γέρους κλπ κλπ! Δεν πρόσεξα, όμως, να βρίσκεται εκεί κάποια οργάνωση από αυτές των σύγχρονων Αριστερών αντιρατσιστών. Μπορεί να ήταν απλώς για τη παρουσία, σε κάποια γωνία χωμένοι για να μην φαίνονται, αλλά εγώ δεν πρόσεξα κανέναν...
Από σχόλιο επισκέπτη στο blog: olympia.gr
Πριν λίγες μέρες έγινε κι εδώ στο Άμστερνταμ μια τέτοια συγκέντρωση.
Δεν τους συμπαραστάθηκε κανείς από τις χριστιανικές ομολογίες παρά μονό μια ευαγγελική, ένας εκπρόσωπος της Ελληνορθόδοξης κι τρεις από την Παλιά Καθολική (όχι της Ρώμης) Εκκλησία. Κανένας άλλος. Που ήταν οι ” μετριοπαθείς μουσουλμάνοι” και οι ονομαζόμενοι ” διανοούμενοι” μεταξύ αυτών Που ήταν κάποιοι πολιτικοί φορείς που κόπτονται τόσο πολύ για τα ανθρώπινα δικαιώματα????
Αλλά είναι πλέον γνωστό προς όλους, ΜΟΝΟ οι μουσουλμάνοι πρέπει να προστατεύονται. Αν πρόκειται για τους χριστιανούς σφυρίζουμε χαλαρά και ρίχνουμε το βλέμμα μας αλλού….

Άρθρο συνεργάτη του blog: airetik0s.wordpress.com 



Η όλη κινητοποίηση ήταν προγραμματισμένη να κρατήσει αρκετές ώρες (από τις 2 ως τις 8…μ.μ.) Υπήρχαν διάφοροι που μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια, κατά της βίας που δέχονται οι Χριστιανοί από τους Ισλαμιστές στην Αίγυπτο. Ακούστηκαν συνθήματα στα Αραβικά, αλλά και στα Ελληνικά («κάτω τα χέρια από τους Χριστιανούς»).

Η εκδήλωση προφανώς διοργανωνόταν από Κόπτες Χριστιανούς -παρατήρησα μερικούς Ιερείς με την χαρακτηριστική κοπτική αμφίεση, ενώ παρακολουθούσαν και συμμετείχαν και Έλληνες –είδα μάλιστα και έναν Ορθόδοξο ιερέα. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν σταυρούς, πλακάτ με συνθήματα στα Αραβικά, στα Αγγλικά και στα Ελληνικά, Ελληνικές και Αιγυπτιακές σημαίες, καθώς και πλακάτ με φωτογραφίες από τους νεκρούς της επίθεσης που έγινε τα Χριστούγεννα. Το φυλλάδιο αναφερόταν και σε μερικά ακόμα επεισόδια (21 μάρτυρες το 2000, επίθεση σε μοναστήρι και δολοφονία ενός πιστού μέσα σε εκκλησία το 2008, κ.ά.). Υπήρχαν και “φέρετρα” που έφεραν τα ονόματα των νεκρών….

ΑΘΗΝΑ - Διαμαρτυρία έξω από την Πρεσβεία της Αιγύπτου, στις 25 Ιουνίου 2008
Channel Icon 


Πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα. Χαιρετισμός του προέδρου της ΝΕ.Ο.Σ.


Συγκεντρώσεις έχουν γίνει και κατά το παρελθόν σε πολλές πόλεις σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία, όπου έχουν καταφύγει για να γλυτώσουν το ‘σπαθί του Ισλάμ’...


Διαμαρτυρία στο Λος Άντζελες, και στην Ν.Υόρκη, ΗΠΑ









0 σχόλια:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter