Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" .....ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΡΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.


Δυσαρέσκεια των μελών του "ΑΡΓΟΣ" με τον δήμο Κατερίνης για το κυνοκομείο







Το διοικητικό συμβούλιο τουφιλοζωικού σωματείου "ΑΡΓΟΣ" επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το δημοτικόκυνοκομείο Κατερίνης στην Ανδρομάχη σε μια εθιμοτυπική επίσκεψη με την έναρξη του νέου χρόνου και μοίρασαν δώρα στους εργαζόμενους του χώρου.Το κλιμάκιο αποτελούσαν ο Πρόεδρος του "ΑΡΓΟΣ" Βασίλης Σαλασίδης, ο αντιπρόεδρος ΠουτουρίδηςΙωάννης και τα μέλη Νικήτας Κανταρτζής, ΜαρίαΜητσιγιώργη, ΚατερίναΣεβαστιάδου και ΜαρίαΚαλοτίνη.
Έκδηλη είναι η δυσαρέσκεια των μελών του 
φιλοζωικούσωματείου "ΑΡΓΟΣ" από την πολιτική που ακολουθεί η νυν δημοτική διοίκηση του δημάρχου Σάββα Χιονίδη σχετικά με το κυνοκομείο της Ανδρομάχης και θεωρούν ότι το σωματείο τους έχει παραγκωνισθεί σκόπιμα με να τους αφαιρείται το δικαίωμα

να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια της προΧιονίδη περιόδου, όπου είχαν τη διαχείρηση του κυνοκομείου.
Θεωρούν ότι οι αρμοδιότητες όσον αφορά το 
κυνοκομείοέχουν περάσει όλες στον αντιδήμαρχο Κατερίνης και πρόεδρο της νεοσύστατης δημοτικής επιχείρησης "Ολυμπιακή αναπτυξιακή" κ. Ζήνωνα Σατραζέμη, έναν άνθρωπο, τον οποίο τα μέλη του σωματείου θεωρούν αναρμόδιο και άσχετο με το αντικείμενο και ότι κωφεύει στο κύριο αίτημα του σωματείου για άμεση συμμετοχή των μελών του στην περίθαλψη και φροντίδα των ζώων, αλλά και στο επίσης επείγον αίτημα ότι το κυνοκομείοπρέπει να παραμένει ανοιχτό επί εικοσιτετραώρου βάσης και όχι να κλείνει στις δύο το μεσημέρι. Δηλαδή αν χρειασθεί φροντίδα ένα αδέσποτο ζώο, θα πρέπει να περιμένει να ανοίξει τοκυνοκομείο; Σαν να είχαμε δηλαδή ένα νοσοκομείο που θα λειτουργούσε μόνο τέσσερις ώρες και θα έπρεπε ο ασθενής να περιμένει πότε θα ανοίξει, για να τον περιθάλψουν. Ένα άλλο θέμα είναι ότι τα μέλη του "ΑΡΓΟΣ", όταν είχαν τη διαχείρηση του κυνοκομείου, ενδιαφέρονταν για την περίθαλψη όλων των αδέσποτων ζώων της Πιερίας και όχι μόνο της Κατερίνης, όπως πράττουν σήμερα οι αρμόδιοι του δήμου.
Δεν μπορεί το σωματείο να λειτουργεί με όρους δημόσιας υπηρεσίας τόνισαν τα μέλη του "
ΑΡΓΟΣ".
Ο κ. Νικήτας Κανταρτζής είπε ότι πριν ένα χρόνο άφησε στο 
κυνοκομείο 240 σκυλιά και σήμερα υπάρχουν μόνο 94. Όταν τον ρωτήσαμε τι νομίζει ότιαπέγιναν τα υπόλοιπα δήλωσε πως δεν γνωρίζει. Επίσης θεωρεί ότι ο κ. Χιονίδης άλλα τους υποσχέθηκε και τον είχαν στηρίξει στις εκλογές και άλλα έκανε μετέπειτα, αφού τους αφαίρεσε τη διαχείρηση του κυνοκομείου.

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ

Στην πλάγια αριστερή πλευρά του δημοτικού 
κυνοκομείου βρήκαμε έναν ανοιχτό τάφο(!), όπου μέσα υπήρχαν κουφάρια από ψόφια σκυλιά, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που τραβήξαμε.

Δήλωση του προέδρου του "
ΑΡΓΟΣ" Βασίλη Σαλασίδη

" Ήρθαμε σήμερα προκειμένου να κάνουμε μία επίσκεψη για τη νέα χρονιά, όπως 
συνηθίζεται κάθε χρόνο, να φέρουμε κάποια δώρα στους εργαζόμενους του κυνοκομείου, τους οποίους εκτιμούμε απεριόριστα για την εργασία τους. Να κάνουμε μία επίσκεψη

σε αυτόν τον χώρο, όπου είναι και ο δικός μας τομέας εργασίας, να δούμε τα ζώα και να μιλήσουμε με τους εργαζόμενους. Το μοναδικό αντικείμενο του φιλοζωικού μας σωματείου είναι να είμαστε σε άριστη συνεργασία με το δημοτικό κυνοκομείο και να ενδιαφερόμαστε για την περίθαλψη των ζώων.
Ως φιλοζωικό σωματείο "ΑΡΓΟΣ" που υφίσταται τα τελευταία δέκα χρόνια, έχουμε θέματα που μας απασχολούν και τα θέσαμε και στη διοίκηση του δήμου και είναι τα εξής : "Το φιλοζωικό σωματείο μας πρέπει να συμμετέχει ενεργά με τις δραστηριότητες του δημοτικού κυνοκομείου, γιατί αυτό είναι το αντικείμενο του καταστατικού του. Πέραν από το θέμα που αφορά το ίδιο το σκυλί δεν έχουμε άλλο αντικείμενο ως σωματείο παρά μόνο να φροντίζει την περισσυλογή των αδέσποτων με τις δικές του δυνάμεις που έχει και να τα μεταφέρει για περίθαλψη στο κυνοκομείο. Αλλά αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης του θέματος μας δεν μπορεί να γίνει σε ικανοποιητικό βαθμό από τη στιγμή που το ίδιο το δημοτικό κυνοκομείο δεν μας παρέχει τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε όλες τις εργάσιμες και μη εργάσιμες ώρες της ημέρας, διότι το ζώο, όταν θα το βρεις δηλητηριασμένο, κακοποιημένο κ.λ.π για να το φέρεις εδώ, πρέπει να βρεις έναν άνθρωπο να έχει ανοικτό το δημοτικό κυνοκομείο. Αυτή η δυνατότητα δυστυχώς δεν υπάρχει εδώ και καιρό. Τα θέσαμε τα προβλήματα και στην δημοτική αρχή και στην "Ολυμπακή αναπτυξιακή" και δεν εισακουσθήκαμε. Δεν μπορεί το δημοτικό κυνοκομείο να λειτουργεί σε ώρες δημόσιας υπηρεσίας, διότι δεν έχει το χαρακτήρα αυτόν. Από τη στιγμή που ασχολούμαστε με ζωντανά πλάσματα δεν μπορούμε να λειτουργούμε ως δημόσια υπηρεσία και για να το θέσω με μία μεταφορική έννοια, ο άνθρωπος αν είναι χτυπημένος στο δρόμο και δεν τον πάμε αμέσως στο νοσοκομείο, θα πεθάνει επί της εθνικής οδού. Συνεπώς αυτό το πρόβλημα δεν αντιμετωπίσθηκε και αυτό είναι το αίτημα μας, να έχουμε και δυνατότητα πρόσβασης και να είναι συνέχεια ανοιχτό το κυνοκομείο, ώστε να μπορούμε εμείς να εξυπηρετηθούμε ως φιλοζωικό σωματείο".

Ο πρώην πρόεδρος του "ΑΡΓΟΣ" Νικήτας Κανταρτζής :

"Είχαμε ως σωματείο την αποκλειστική διαχείρηση του κυνοκομείου για οκτώ ολόκληρα χρόνια από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Γιάννη Αμοιρίδη. Κάθε εβδομάδα εφημέρευε ένας και όλο το εικοσιτεράωρο, γιορτές, Χριστούγεννα, ήμασταν σε επιφυλακή. Τα τηλέφωνα μας ήταν γνωστά παντού, σε αστυνομία, πυροσβεστική, νομαρχία, δημαρχίες κλπ. Εγώ ήμουνα κάθε μέρα εδώ πέρα. Αυτές τις κατασκευές που βλέπετε εδώ πέρα, τις μισές τις έκανα εγώ με τα χέρια μου. Αυτή η δυνατότητα της διαχείρησης μας αφαιρέθηκε από τον σημερινό δήμαρχο Σάββα Χιονίδη, ο οποίος άλλα μας είχε υποσχεθεί και τον οποίο είχαμε στηρίξει και στις εκλογές. Και το 2008 έστειλαν με εντολή κάποιου αντιδημάρχου, να μην τον κατονομάσω, και άλλαξε την κλειδαριά και μας πέταξε απέξω. Εγώ άφησα εδώ πέρα 240 σκυλιά τον Ιούνιο του 2008 και τώρα είναι γύρω στα 95. Διερωτώμαι τι δουλειά έχει ο κύριος Σατραζέμης να αναλάβει τα ζώα, αφού δεν είναι αντικείμενο δικό του και δεν τα καταφέρνει. Υπάρχουν δύο φιλοζωικά σωματεία. Γιατί δεν τα δίνουν στα σωματεία να τα διαχείριζεται, όπως ορίζει και ο νόμος, δηλαδή ο δήμος να συνεργάζεται με τα φιλοζωικά σωματεία;".

Αποστόλης Λέινας

ΠΗΓΗ http://lefteria.blogspot.com/2010/01/blog-post_6295.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter