Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Στο χθεσινό (25/10) δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ προβλήθηκε ρεπορτάζ σε σχεση με την εκκλησιαστική περιουσία:

Όπως προκύπτει από αυτό:

-Τα περί “τεράστιας εκκλησιαστικής περιουσίας” που αναμασάνε χρόνια τώρα διάφοροι κακεντρεχείς είναι απλά…μύθος!

-Η δε καλλιεργήσιμη έκταση που έχει στην κατοχή της αντιστοιχεί στο…τρομακτικό ποσοστό του 0,48% του συνόλου της γεωργικής γης της χώρας!!!Αυτό για κάποιους που επιμένουν ότι “δεν είναι δυνατόν η Εκκλησία να έχει τεράστιες γεωργικές εκτάσεις αναξιοποίητες και οι αγρότες να πεινάνε”!

-Στο ρεπορτάζ γίνεται σαφής λόγος για τις τεράστιες εκτάσεις (πχ. της Μονής Πετράκη) που απαλλοτροιώθηκαν υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου,έτσι ώστε να χτιστούν Πανεπιστήμια,Νοσοκομεία και άλλα κοινωφελή Ιδρύματα.

-Αναφέρεται,τέλος,πως αν φορολογούνταν τα ακίνητα που ανήκουν στην Εκκλησία,το όφελος για το κράτος θα ήταν απο 2 ως 3 εκατομμύρια ευρώ!!!Μιλάμε για…τεράστιο ποσό,έτσι;;;Με αυτό θα…λύνονταν όλα τα προβλήματα της χώρας!

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνει κάτι:να φορολογηθούν επιτέλους αυτά τα ακίνητα,μπας και ησυχάσουν (λέμε τώρα) οι φανατικοί αντιορθόδοξοι που μας έχουν πρήξει ότι τάχα έτσι θα εισπραχθούν τεράστια ποσά!

πηγή:

2 σχόλια:

Comte de Toulouse είπε...

3.000.000 χμμ...
Κι αν είναι μόνο τόσο, είναι η μισθοδοσία 100 ανθρώπων... Not bad...

toaftonoito team είπε...

NAI 100 ανθρώπων που εργάζονται, στα ιδρύματά της εκκλησίας (ορφανοτροφεία, γηροκομεία, συσίτια κλπ) και κάνουν έργο που θα έπρεπε να κάνει αλλιώς η πολιτεία.
Μην γίνεστε φανατικοί ρε παιδιά. Εκκλησία είναι κάνει έργο και μάλιστα πολύ μεγάλο.....
Κακώς κείμενα υπάρχουν και ενοχλούν πρώτα από όλα όσους είμαστε κοντά στην Εκκλησία, αλλά δε θα θέλατε να φανταστείτε την κοινωνία χωρίς την εκκλησία.

Free Blog Counter