Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Κύριε εισαγγελέα, δεν θα διατάξετε έρευνα για τον εντοπισμό των προσφύγων που κακοποίησαν τον οδηγό στο Ωραιόκαστρο;



Κύριε εισαγγελέα,
όπως πολύ καλά γνωρίζετε, κι εσείς και ένας πρωτοετής φοιτητής Νομικής, "Οι πρόσφυγες υποχρεούνται να....σέβονται τους νόμους και τους κανονισμούς της χώρας ασύλου."(Σύμβαση Γενεύης) ή πιο νομικά (άρθρο 6 της συνθήκης):



6. - Εν τη εννοία της παρούσης Συµβάσεως, ο όρος "υπό τας ιδίας συνθήκας" συνεπάγεται ότι δέον όπως πληρούνται άπασαι αι προϋποθέσεις (και ιδίως αι εις την διάρκειαν και τας συνθήκας της προσκαίρου ή συνήθους διαµονής αναφερόµεναι) άς ο ενδιαφερόµενος θα ώφειλε να πληροί, εάν δεν ήτο πρόσφυξ, ίνα απολαύση του περί ού ο λόγος δικαιώµατος, πλήν των προϋποθέσεων εκείνων αίτινες ως εκ της φύσεως αυτών δεν δύνανται να πληρωθούν υπό πρόσφυγος.


Σύμφωνα με τις συμβάσεις λοιπόν, οι πρόσφυγες, ακόμη και στους τόπους προσκαίρου διαμονής έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις έναντι του νόμου.


Προχθές, πρόσφυγες προκάλεσαν βαριές σωματικές κακώσεις στο κέντρο φιλοξενίας στο Ωραιόκαστρο, μετά από ένα τροχαίο δυστύχημα, που δεν είχε κανένα ειδικό χαρακτηριστικό, που να το καθιστά κάτι άλλο, πλην της συνήθους και δυστυχώς θανατηφόρας παράσυρσης πεζού από Ι.Χ. και ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Έχει συμβεί χιλιάδες φορές στη χώρα μας και συμβαίνει σχεδόν κάθε εβδομάδα, δυστυχώς. Και σε ολόκληρο τον κόσμο.


Παρ΄όλα αυτά, οι πρόσφυγες προχώρησαν σε αυτοδικία, στην οποία, για να το πούμε ωμά: σεις οι δικαστές έχετε ιδιαίτερη απέχθεια.

Δείξατε ιδιαίτερη ευαισθησία σε μια πρόσφατη υπόθεση στην ευρύτερη περιοχή, όταν γονείς αρνήθηκαν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή είχαν φόβους για την υγεία τους εξαιτίας συγχρωτισμού με παιδιά προσφύγων, που δεν είχαν λάβει την κατάλληλη ιατρική προσχολική φροντίδα και στις αιτιάσεις των γονέων για πιθανές μεταδοτικές ασθένειες, απαντήσατε με ένταλμα για έρευνα εαν διέπραξαν το έγκλημα του "ρατσισμού" και παραβίασαν τον πρόσφατο "αντιρατσιστικό νόμο". Και υπήρχαν μόνο αμυδρές ενδείξεις για ένα αδίκημα, στη διερεύνηση του οποίου χωρούν πολλές ερμηνείες και αμφισβητήσεις.. Στην περίπτωση του ξυλοδαρμού του οδηγού, είχαμε πολύ διακριτό αδίκημα και δράστες.


Λοιπόν;


Δεν θα διατάξετε έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη όσων κακοποίησαν τον οδηγό και προέβησαν σε φθορά και καταστροφή ξένης ιδιοκτησίας;


Ο οδηγός παρέμεινε στο σημείο, "συνελήφθη" από τους πρόσφυγες και εδάρη ανηλεώς και στη συνέχεια θα οδηγηθεί κατά τα ειωθότα και στο "σκαμνί" της ελληνικής δικαιοσύνης και θα δικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και θα τιμωρηθεί κατά το άρθρ.302 του Π.Κ..


Οι πολίτες -διότι και οι πρόσφυγες, πολίτες αυτής της χώρας είναι, με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις και οφείλουν να τηρούν τον ελληνικό νόμο και να υφίστανται τις συνέπειες όταν τον παραβιάζουν- που τον έσπασαν στο ξύλο, δεν θα συλληφθούν; Δεν θα δικαστούν;


Β.Π.,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter