Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, καθηγητής στο Lyndon B. Johnson School του πανεπιστημίου του TEΞΑΣ.

τοαυτονοητο:ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.....

ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Ο Τσίπρας στο Τέξας για την κρίση


Στο μακρινό Οστιν του Τέξας, την «καρδιά» της συντηρητικής Αμερικής, βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς έχει κληθεί να μιλήσει σε διεθνές συνέδριο για την οικονομική κρίση και την Ευρωζώνη.

ΕΘΝΟΣ
9:00, 5/11/2013


Για δεύτερη φορά, μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών, ο κ. Τσίπρας με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρίσκεται στις ΗΠΑ, μόνο που αυτή τη φορά, στην ατζέντα, δεν υπάρχουν συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά με πανεπιστημιακούς και πρόσωπα που διαδραματίζουν ρόλο σε διεθνή think tanks.

Ο κ. Τσίπρας, στο παρά πέντε, δεν ανέβαλε το ταξίδι για το Οστιν, καθώς υπήρξαν σκέψεις να μη γίνει λόγω του τρομοκρατικού χτυπήματος στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, και έτσι χθες και σήμερα μίλησε στο διήμερο συνέδριο που διοργανώνει το πανεπιστήμιο του Τέξας και η σχολή των διεθνών σχέσεων «Λίντον & Τζόνσον».
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα εκτός συνόρων που εκπροσωπεί όχι μόνο την ελληνική Αριστερά, αλλά και την ευρωπαϊκή, με την ιδιότητά του ως υποψήφιου προέδρου της Κομισιόν.
Ο κ. Τσίπρας ήταν χθες ο βασικός ομιλητής με θέμα «οι εναλλακτικές λύσεις για την Ελλάδα» με συντονιστή τη Μ. Φρασόνι, αντιπρόεδρο της ευρωομάδας των Πρασίνων, ενώ ακολούθησαν σχόλια από τον Λ. Τόμας ( δημοσιογράφος των «ΝΥ Times»), Ρ. Κέτνερ (εκδότης του «The American Prospect»), Ν. Μπιρνμπάουμ (καθηγητής πανεπιστημίου) και τον Ρ. Πάρκερ (Λέκτωρ του Πανεπιστημίου Χάρβαντ).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η παρουσία του καθηγητή του Χάρβαρντ, Ρίτσαρντ Πάρκερ, ο οποίος υπήρξε και πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου. Μάλιστα, πρόσφατα, ο κ. Πάρκερ είχε αποκαλύψει ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου -κατά τα πρώτα στάδια της κρίσης- είχε εξετάσει και το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Πάρκερ, κρίθηκε ότι η έξοδος από το ευρώ δεν θα ωφελούσε την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να απορριφθεί. Τις αποκαλύψεις είχε κάνει ο κ. Πάρκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που είχε δώσει στο βρετανικό δίκτυο «Sky News».
Ο κ. Τσίπρας σήμερα θα συμμετάσχει σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Συμβουλές σε μία μελλοντική κυβέρνηση», μαζί με τον Γ. Βαρουφάκη, την εκπρόσωπο των Ευρωπαίων Πρασίνων, Μ. Φρασόνι, τον καθηγητή Στ. Χόλαντ και τον γνωστό στο ελληνικό κοινό Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.
Τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος έχει κληθεί να συμμετάσχει σε συζήτηση με θέμα «Λιτότητα, Εργασία, Ζωή και Πολιτική στην Ευρώπη», αλλά και ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα, Νίκος Παππάς.
Στο συνέδριο του Πανεπιστημίου του Τέξας συμμετέχουν ακόμη ο Ιβ Λετέρμ, αναπληρωτής γραμματέας του ΟΟΣΑ, και ο Τόμας Φέργκιουσον, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης. Ο Τόμας Φέργκιουσον είχε καθίσει στο ίδιο «τραπέζι» με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πρώτο ταξίδι του στις ΗΠΑ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ



ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΤΖ. Κ. ΓΚΑΛΜΠΡΕΪΘ

ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Το συνέδριο διοργανώνεται από την έδρα στην οποία διδάσκει ο γιος του Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ, Τζέιμς, με τον οποίο -ως γνωστόν- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί άριστες σχέσεις. Μάλιστα είχε συναντηθεί πριν από λίγους μήνες στο συνέδριο που είχε συνδιοργανώσει στην Αθήνα το Ινστιτούτο Levy με το «ΙΝΕΡΠΟΣΤ» του Γεράσιμου Αρσένη και την «Κοινωνική Συμφωνία» της Λούκας Κατσέλη. Ο κ. Τσίπρας για δεύτερη φορά θα βρεθεί τετ α τετ και με τον γνωστό οικονομολόγο, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ο οποίος υπήρξε και άτυπος σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ σε συνεντεύξεις του, το τελευταίο διάστημα, πλέκει το εγκώμιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα σε συνέντευξη που είχε δώσει πριν από έναν χρόνο σε γερμανική εφημερίδα είχε χαρακτηρίσει «εντυπωσιακή την πολιτική παρουσία» του κ. Τσίπρα, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρεται και στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτηρίζει «φιλοευρωπαϊκό κόμμα» που βρίσκεται προ των πυλών της κυβερνητικής εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter