Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του Κασιδιάρη διαμαρτυρόμενος.......

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ
Παραιτήθηκε από τη θέση του συνηγόρου του Ηλία Κασιδιάρη ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, μετά την απόρριψη της προσφυγής του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά του εντάλματος της προσωρινής του κράτησης.


Ο Νίκος Αντωνιάδης εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και αφήνει αιχμές για άδικη μεταχείρισή τους από την δικαιοσύνη.

Ο κ.Αντωνιάδης, αφού αναφέρεται στα βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για το «μαύρο χρήμα» της Χρυσής Αυγής και για την πρόσφατη αποφυλάκιση του έταιρου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, σημειώνει με έμφαση την διάταξη της ανακρίτριας της υπόθεσης, Ιωάννας Κλάπα, που εκδόθηκε στις 30 Ιουλίου 2014, με την οποία «παραδέχθηκε ότι η ιδεολογία δεν ελέγχεται ποινικά, καίτοι το μέγιστο μέρος των κατηγορητηρίων αφορούν αποκλειστικά την ιδεολογία».

Προσθέτει ακόμη ότι αναμένει τη δικαίωση από το ίδιο Συμβούλιο και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, που «απαιτεί (στην εσχάτη) την αυτή αντιμετώπιση που η Δικαιοσύνη επιφύλαξε για τον κ. Ματθαιόπουλο».

Και καταλήγει: «Δυστυχώς, δεν είμαι σε θέση, τις συγκεκριμένες δύσκολες ώρες, να σας διαβεβαιώσω ότι θα βιώσω τη δικαίωση αυτή ως συνήγορος του κ. Παππά και των υπολοίπων εντολέων μου – βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

» Και αυτό, διότι σήμερα ενημερώθηκα ότι απορρίφθηκε η προσφυγή του Ηλία Κασιδιάρη. Η προσφυγή του κατά του απαράδεκτου εντάλματος προσωρινής κράτησής του για την προσβλητική του νομικού πολιτισμού και της νοημοσύνης των πολιτών αυτής της χώρας -διότι οι πολίτες δεν είναι ηλίθιοι ώστε να μην καταλαβαίνουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης προφυλακίστηκε το 2014 επειδή τους «ξέφυγε» το 2013- «αξιόποινη» πράξη της κατοχής μίας κυνηγετικής καραμπίνας, ενώ ήταν ήδη ελεύθερος για την βασική κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, με άλλο βούλευμα, η Δικαιοσύνη δέχθηκε ότι, παρότι για τους βουλευτές που διώχθηκαν το 2014 έπρεπε να ζητηθεί η άρση ασυλίας, για τον κ. Μιχαλολιάκο για την αυτή κατηγορία, για την οποία διώχθηκε χωρίς άρση ασυλίας, η δίωξή του και η προφυλάκισή του είναι –δήθεν– νόμιμες, συνταγματικές και δημοκρατικές πράξεις.

» Λίγες ώρες μετά την ευτυχία μου για την επιτυχία μου (και ας διαβάζεται εγωιστικό το «μου») για το βούλευμα για το «μαύρο χρήμα», λίγες ώρες μετά την ευτυχία μου για την επιτυχία μου με την «παγίδευση» της κ. Κλάπα να αποδεχθεί εγγράφως ότι η ιδεολογία δεν ελέγχεται ποινικά, λίγες ώρες μετά την τεράστια ευτυχία μου για την επιτυχία μου για την αποφυλάκιση του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, μετά την εκ νέου ταύτιση της Δικαιοσύνης με τις πολιτικές επιταγές (αναρωτιέμαι, δε: οι τελευταίοι Δικαστές έχουν πραγματικά συναίσθηση πού θα τους κατατάξει η Ιστορία...;), βάζω ένα τεράστιο «Χ», και δηλώνω (παραπέμποντας σε μία διάσημη κινηματογραφική φράση προσφάτως αποβιώσαντος χολιγουντιανού ηθοποιού):

Καληνύχτα Δικαιοσύνη...

Δεν μπορώ να αντέξω ούτε μία μέρα ακόμη στη Φυλακή ανθρώπους για τους οποίους δεν τους αποδίδεται κατηγορία που να δικαιολογεί, όχι προφυλάκιση, αλλά ούτε καν δίωξη, παραπομπή και /πολλώ μάλλον/ δίκη, που στερούνται τους ανθρώπους τους (τους γονείς τους, τις συζύγους τους, τα παιδιά τους (νεογέννητα, δε, στη περίπτωση Παναγιώτη Ηλιόπουλου). Καληνύχτα Δικαιοσύνη...

Εγώ παραιτούμαι...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter