Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΒΡΩΜΑΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΔΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ THΣ Ι.ΜΟΝΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΙΣΗΣ ΑΞΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ;

".....μόνο που μια δεύτερη ανάγνωση δεικνύει πως για να εξισωθεί η αξια 22.000 τόσο στρεμμάτων και μεγάλων κτιριακών εγκαταστάσεων, θα απαιτηθούν καμιά δεκαριά mediterranean!!!!!!!!"
ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Πείτε μας κακοπροαίρετους αλλά μόλις διαβάσαμε την πρόταση των 2 δημογερόντων της Πιερίας πονηρευτήκαμε και κάναμε την εξής σκέψη την οποία δεν υποστηρίζουμε ως γεγονός αλλά απλά ως θεωρία:
 Πριν μερικά χρόνια αφού ο Λάμπρου πήρε κοψοχρονιά τα 33 στρεμματα άμμου με το πρωτοποριακό και προφητικό εκείνο fast track και ενώ έχτιζε το mediterranean χοτελ, ο τότε Δήμαρχος Παραλίας και νυν εξαφανισμένος Κεραμιδιώτης επιχείρησε να πουλήσει άλλα 300 (αν θυμόμαστε καλά) παραθαλάσια στρέμματα για την "ανάπτυξη" της περιοχής (δεν ήξερε την λέξη αειφόρο, αυτήν την έμαθε χρόνια μετά ο Χιονίδης μάλλον από κάνα μελετητικό γραφείο....). 
Επειδή κατάλαβαν  ότι δεν τους έπαιρνε και μάλλον θα έτρωγαν ξύλο, ανέκρουσαν πρύμναν, αλλά η ε(α)λιτ της Πιερίας γυροφέρνει πάντα τα φιλέτα, κοψίδια και παιδάκια της Πιερικής γης.... Το μόνο πρόβλημα είναι οι αντιδράσεις. Οικολόγοι, περίεργοι, μπλόγκερς, εθελοντές, ρομαντικοί, κλπ καιροφυλακτούν και δεν τους αφήνουν να μας αναπτύξουν και να μπαζώσουν τις παραλίες και την δημοτική περιουσία με φαστ τρακ.
Τι σκέφτηκαν λοιπόν οι πολυμήχανοι πατέρες του τόπου μας  για να μπορέσουν να μπεί χέρι πόδι κλπ σε κάποιο άλλο φιλέτο το οποίο δεν μπορούν να πλησιάσουν λόγω των αντιδράσεων; 
Πετυχαίνουν όλως "ξαφνικώς και αιφνιδίως" να μπει στο ΤΑΙΠΕΔ η  έκταση της Ι.Μονής Πέτρας , πρώην ΨΙΜΠΟ, κάτι που ξέρουν από πρώτο χέρι πως θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. (Το ξέρει ιδιαίτερα ο Κωνσταντόπουλος από όταν πρότεινε να γίνει ο χώρος ψυχιατρικές φυλακές και γνώρισε την γενική χλεύη !!!!!).
Περιμένουν για λίγο καιρό να μεγαλώσουν οι αντιδράσεις και κατόπιν εμφανίζονται σαν από μηχανής θεοί στο Δ.Σ. Κατερίνης φέροντες την λύση: Θα ανταλλάξουμε λέει αντίστοιχης αξίας έκταση με το ΤΑΙΠΕΔ για να σώσουμε την Πέτρα!!!!!!!Καλό δεν ακούγεται στον μέσο ψηφοφόρο τους ειδικά με την βοήθεια του Λέ%να και άλλων ΜΜΕ και την ουσιαστική σιωπή της αντιπολίτευσης;
Σίγουρα....μόνο που μια δεύτερη ανάγνωση δεικνύει πως για να εξισωθεί η αξια 22.000 τόσο στρεμμάτων και μεγάλων κτιριακών εγκαταστάσεων, θα απαιτηθούν καμιά δεκαριά mediterranean!!!!!!!! Δηλαδή εκείνα που ήθελε να  πουλήσει ο Δήμος Παραλίας και ενδεχομένως κάποια άλλα φιλέτα και σπαλομπριζόλες......Προς Βαρικό ας πούμε αφού αναμένεται ο παραθαλλάσιος δρόμος, περιμετρικά της Παραλίας κλπ......Ειδικά με την ευελιξία με την οποία εκτιμούνται οι αξίες στην Ελλάδα (βλέπε το μόλις 1.000.000 για το ξενοδοχεό πάνω στην άμμο), την διαπραγματευτική δυναμη που έχει το ΤΑΙΠΕΔ και την εμμονή του για παραθαλάσιες εκτάσεις, αλλά και την εμμονή της Πιερικής ε(α)λιτ για ξενοδοχεία!!!!!!.......κάποια πολύφερνα οικόπεδα του τόπου θα ενδώσουν στους γαμπρούς-επενδυτές, εντόπιους και μη, δια της πολύ πλαγίας οδού........
Και  οι Πιεριείς άρχοντες θα φανούν καλοί στους ψηφοφόρους τους, στους φίλους τους επενδυτές, αλλά και θα ικανοποιήσουν τα οράματά τους για ανάπτυξη διά των ξενοδοχείων.....
Αυτά ως φαντασίες και εικασίες......
 Μακάρι να είμαστε κακοπροαίρετοι και   να είναι απλά άλλη μια χαζή ιδέα των πολιτικών μας.  
 

Σημαντική πρόταση κατέθεσε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, προκειμένου να αποφευχθεί
το ξεπούλημα των εκτάσεων της περιοχής του πρώην ΨΝΠΟ που έχει παραχωρήσει η κυβέρνηση στο ΤΑΙΠΕΔ. Ο δήμαρχος πρότεινε ο δήμος να ανταλλάξει με το ΤΑΙΠΕΔ αντίστοιχης χρηματικής αξίας ακίνητο δημοτικής έκτασης σε άλλη περιοχή, προκειμένου να μην ξεπουληθεί η μεγάλης ιστορικής σημασίας περιοχή του πρώην ΨΝΠΟ και του ιστορικού μοναστηριού της Πέτρας Ολύμπου.






Η πρόταση θα περάσει πρώτα προς ψήφιση και έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο και κατόπιν θα υποβληθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.
Η πρωτοποριακή πρόταση του δημάρχου αν επιφέρει θετική εξέλιξη στο θέμα, τότε ενδέχεται να αποτελέσει προηγούμενο, ώστε να πράξουν αναλόγως και άλλοι δήμοι που έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση παρέστη και έλαβε το λόγο και ο βουλευτής Πιερίας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος αφού εξήρε την πρόταση του δημάρχου, αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό της περιοχής του πρώην ΨΝΠΟ και του μοναστηριού της Πέτρας Ολύμπου.
LEFTERIA.BLOGSPOT.GR

1 σχόλιο:

sv2flq είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΠΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΣΩΣΤΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΩΣΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Free Blog Counter