Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Αν η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να διερευνηθούν σκάνδαλα, υπάρχει ο νόμος !


Ζητείται Σαρτζετάκης


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
Ας θυμηθούμε τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Χρήστο Σαρτζετάκη, ο οποίος το 1963 προφυλάκισε ως ανακριτής 4 στρατηγούς της Χωροφυλακής ως υπεύθυνους για τη δολοφονία του βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη. Μέσα σε ένα κλίμα ζοφερό, όπου το παρακράτος κυβερνούσε τη χώρα.


Δεν χρειάζεται, λοιπόν, προτροπές η Δικαιοσύνη για να επιτελέσει το καθήκον της. Ούτε προσκλήσεις οι επί κεφαλής της να προσέλθουν σε Επιτροπές, όπερ αντισυνταγματικό και τουλάχιστον άκομψο.

Αν, όμως, η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να διερευνηθούν σκάνδαλα, υπάρχει ο νόμος. Ας
τον εφαρμόσει:

Δικαίωμα του Υπουργού Δικαιοσύνης για την ποινική δίωξη

Αρθρο 30 Κώδικος Ποινικής Δικονομίας

1. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει δικαίωμα να παραγγέλλει στον εισαγγελέα  πλημμελειοδικών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για κάθε αξιόποινη  πράξη.
.............
3. Σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να ζητήσει  από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παραγγείλει τη διενέργεια της  ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ` απόλυτη  προτεραιότητα.

Μην καλείτε, λοιπόν, ή εγκαλείτε τη Δικαιοσύνη. Ζητήστε της, αν ολιγωρεί,
να πράξει αυτό που φρονείτε ότι θα εμπεδώσει την εμπιστοσύνη του πολίτη στους θεσμούς, τους οποίους σεις έχετε καταρρακώσει. Γιατί π.χ. δεν ζητεί ο κ. Καστανίδης να επέμβει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην υπόθεση "Κερατέα", αντί να απευθύνει έκκληση σ' αυτήν ο αναρμόδιος κ. Παπουτσής, στην υπόθεση "Υποβρύχια", στην υπόθεση του υπουργού με τα € 178.000.000 και όλες τις άλλες υποθέσεις, ων ουκ έστιν αριθμός;

Σωτήριος Καλαμίτσης
πηγη: ταχαλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter