Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

«Point system» για τους μετανάστες στην Ιταλία


Τα σοβαρά κράτη (όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Δανία, και τώρα πλέον η Ιταλία) επιλέγουν τους μετανάστες τους με κριτήρια. Αυτό πρέπει να είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης, να δημιουργήσει ένα σύστημα νόμιμης μετανάστευσης που θα καθορίζει πλήρως την πορεία του αλλοδαπού από τη στιγμή που κάνει αίτηση για να έρθει στην Ελλάδα στο εξωτερικό, επιβλέπεται η ένταξή του αφού έρθει, κι αν κατορθώσει να ενταχθεί παίρνει μια άδεια μακράς παραμονής την οποία μετά μπορεί να ανανεώσει ή (αν το θελήσει και έχει τις προϋποθέσεις) πολιτογραφείται.


Εμείς ξεκινάμε ανάποδα, δίνοντας ιθαγένεια.

«Point system» για τους μετανάστες υιοθετεί η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι
Οι υπουργοί Εργασίας της Ιταλίας Μαουρίτσιο Σακόνι και Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι παρουσίασαν τη διαδικασία απόκτησης άδειας παραμονής μέσω «point system» για τους μετανάστες που ζουν στη χώρα.

Το μέτρο πρόκειται να ισχύσει τους επόμενους μήνες, μετά από διάταγμα που θα εγκριθεί από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Ο κάθε μετανάστης, μετά τη χορήγηση της προσωρινής άδειας παραμονής, θα έχει στη διάθεσή του δύο χρόνια, για να καλύψει αυτές που θεωρούνται «βασικές ανάγκες και απαιτήσεις».

Ανάμεσά τους, η αποδεδειγμένη γνώση της ιταλικής γλώσσας, η εγγραφή στο εθνικό σύστημα υγείας, η φοίτηση των παιδιών στο σχολείο, διαφάνεια και νομιμότητα σε ότι αφορά την ενοικίαση σπιτιών. Η εκπλήρωση της κάθε υποχρέωσης, θα αντιστοιχεί σε συγκεκριμένους πόντους.
Για να μπορεί να ανανεώσει την άδεια παραμονής του, ο κάθε μετανάστης θα πρέπει, συνολικά, να καταφέρει να συγκεντρώσει 30 πόντους, σε διάστημα δυο ετών.

Σε περίπτωση που έχουν παρουσιασθεί κάποια προβλήματα (γραφειοκρατικής φύσεως) θα μπορεί να δίνεται μια και μόνο παράταση, ενός έτους.

Αν μετά την εκπνοή του χρονικού αυτού διαστήματος, ο μετανάστης δεν έχει εκπληρώσει τις σχετικές υποχρεώσεις, θα αποφασίζεται αυτόματα η απέλασή του.

Σχετικά με τη γνώση της ιταλικής γλώσσας και των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των πολιτών, θα προβλέπονται ειδικές, κρατικές εξετάσεις.

ΠΗΓΗ: http://d-politiki.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter