Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΑΡΧΙΜ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΑΡΑΜΑΤΖΑΝΗΣ

Το μεσημέρι της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου εκοιμήθη εν Κυρίω ο σεβάσμιος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Καραματζάνης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, πνευματικός πατέρας των Αδελφοτήτων των Ιερών Μονών Αγίου Διονυσίου Ολύμπου και Αγίου Αθανασίου Κολινδρού.

Η σορός του μεταστάντος κληρικού θα ευρίσκεται στο καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου από το απόγευμα, ενώ το βράδι θα τελεσθεί Αγρυπνία.

Αύριο, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, θα τελεστεί Θ. Λειτουργία και στη συνέχεια η σορός θα μεταφερθεί στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, όπου στις 12.30 το μεσημέρι θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο. Στην νεκρώσιμο ακολουθία αναμένεται να λάβουν μέρος πολλοί Αρχιερείς, Κληρικοί, Μοναχοί, Μοναχές και πνευματικά παιδιά του εκλιπόντος από ολόκληρη την Πιερία και τα Γιαννιτσά, όπου ο ίδιος εργάστηκε στο έργο της Εκκλησίας και παρήγαγε πλούσιους πνευματικούς καρπούς.
 
 
Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω
Εκδημία Αρχιμανδρίτου Αθηναγόρου Καραμαντζάνη – Ιεροκήρυκος

Πρόγραμμα Ακολουθιών 25 & 26 Σεπτεμβρίου
  • Ιερά Μονή Αγ. Διονυσίου 25 & 26/09/2016
8:00 μ.μ. Εσπερινός
Διακοπή
12:00 π.μ. Όρθρος
Διακοπή
5:30 π.μ. Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία η εξόδιος ακολουθία εις Μοναχόν

  • Ιερά Μονή Αγ. Αθανασίου Κολινδρού 26/09/2016
12:00 μ.μ. Εξόδιος Ακολουθία – Ταφή
Σημειώνεται ότι:
Η Ιερά Μόνη Αγ. Διονυσίου θα παραμείνει ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια της νυκτός δια προσκύνησιν του σκηνώματος.
Την 26ην Σεπτεμβρίου περί ώραν 9:00π.μ. θα αναχωρήσει λεωφορείο εκ της Ιεράς Μονής Αγ. Διονυσίου δια την Ιερά Μονή Αγ. Αθανασίου Κολινδρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter