Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Σε έξαρση ο Χριστιανοφοβισμός στην Ελλάδα : "Η Ροτόντα δεν είναι ναός, πρέπει να λειτουργεί και ως τζαμί"

Ο Χριστιανοφοβικός Υπουργός Πολιτισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας Αριστείδης Μπαλτάς.
«Η Ροτόντα είναι μνημείο πολυ-πολιτισμικό. Δεν είναι θρησκευτικός ναός κατά κανέναν τρόπο. Δεν υπέγραψα ποτέ καμία απόφαση για την τοποθέτηση σταυρού στη Ροτόντα. Υπάρχει μια τερατώδης διαστρέβλωση της πραγματικότητας» δήλωσε ο Χριστιανοφοβικός υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.



«Η Ροτόντα λειτουργεί ως εκκλησία 12 φορές το χρόνο από το 1999 με βάση μια απόφαση του τότε υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου. Κι αυτό θα συνεχίσει να γίνεται. Προφανώς η Ροτόντα πρέπει να λειτουργεί και με άλλες δράσεις και το υπουργείο και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο είναι έτοιμο να εξετάσει την οποιαδήποτε πρόταση για μη θρησκευτική δράση» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Σε ερώτηση αν θα είχε αντίρρηση το μνημείο να λειτουργήσει και ως τζαμί, με βάση την ιστορία του μνημείου, ο υπουργός Πολιτισμού δήλωσε πως «προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση».


«Είναι το σημαντικότερο μνημείο της πόλης, περίτρανο δείγμα πολυ-πολιτισμικότητας» υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενος στις εργασίες και παρεμβάσεις που γίνονται στον εξωτερικό χώρο τόνισε πως: «Όλες οι εργασίες που έχουν γίνει κρατούν επί της ουσίας τον διαπολιτισμικό, διαθρησκευτικό και ιστορικό του χαρακτήρα και άρα κανείς δε θίγεται αν η Ροτόντα λειτουργήσει πολυπολιτισμικά με όλων των ειδών τις δράσεις στο εσωτερικό της».
 http://makpress.blogspot.com/2016/01/blog-post_106.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter