Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Σάββας Τσιλιγκιρίδης + Δημήτρης Μπάκας (1ος Όροφος, Θεσσαλονίκη - 31/05/2014)

 
To Σάββατο 31 Μαϊου στις 23:30 ο 1ος Όροφος θα φιλοξενήσει για μια συναυλία τον Σάββα Τσιλιγκιρίδη και τον Δημήτρη Μπάκα.

Οι συνθέτες Σάββας Τσιλιγκιρίδης και Δημήτρης Μπάκας παρουσιάζουν Live Electrοnics, Electroacoustic και Soundscape συνθέσεις τους σε ένα μουσικό δρώμενο που, στα πλαίσια της μουσικής τεχνολογίας, διαλέγεται την ζωντανή απόδοση/ερμηνεία (modular synthesizer) με την ακουσματική ακρόαση (προηχογραφημένο υλικό που παρουσιάζεται σε αίθουσα με κλειστά φώτα).

Έργα που θα παρουσιαστούν:

Σάββας Τσιλιγκιρίδης:
MassInns I-III (Live Electronics using the MakeNoise Modular Synthesizer)

Δημήτρης Μπάκας:
Untitled#1 (Soundscape Composition)
CallForOrthros (Elektroacoustic Composition)
The Other Side of the Coin (4-channel Surround System, Elektroacoustic Composition - Part of Site Specific Artwork)

Η είσοδος στον 1ο Όροφο είναι ελεύθερη.
Στον χώρο δεν λειτουργεί μπαρ οπότε μπορείτε να φέρετε τα δικά σας ποτά.

Βιογραφικά:

ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΙΔΗΣ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977. Σπούδασε σύνθεση με τον Θόδωρο Αντωνίου. Στην εργογραφία του περιλαμβάνονται συνθέσεις ηλεκτρονικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής, μουσική για το θέατρο, για σόλο όργανα, ενόργανα σύνολα και ορχήστρα. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική. Έχει λάβει παραγγελίες μεταξύ άλλων, από την Ορχήστρα των Χρωμάτων, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και το Σύλλογο Φίλων Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το μουσικό σύνολο Idee Fixe, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, το Pocket Ballet Project (Ιταλία) και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
https://soundcloud.com/satsi-1/
https://www.youtube.com/watch?v=bvXOegJcALI

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΚΑΣ
Γεννημένος στην Κατερίνη το 1975, ο Δημήτρης Μπάκας σπούδασε Σύνθεση με τον Θόδωρο Αντωνίου. Έπειτα πήγε στο Λονδίνο (Κολέγιο Goldsmiths, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου) για περαιτέρω σπουδές όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό στη Σύνθεση (Mmus) το 2005, και Διδακτορικό στη Σύνθεση (PhD) to 2010,υπό την επίβλεψη του Professor Roger Redgate. Κατά την διάρκεια του Διδακτορικού παρακολούθησε το Master Ηλεκτροακουστικής Μουσικής στο

Stanley Glasser Electronic Music Studios at Goldsmiths College (EMS). Κατά το έτος 2010-2011 ήταν επισκέπτης ερευνητής (Visiting Scholar) στο Columbia University (New York) όπου έγινε αποδεκτός από τον Tristan Murail, όπου και ολοκλήρωσε μια μεταδιδακτορική έρευνα. Από το 2009 o Δημήτρης Μπάκας είναι στον κατάλογο επίλεκτων συνθετών του Sound and Music στην Αγγλία, θέση που κέρδισε με διαγωνισμό. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών (ΕΕΜ), του Eλληνικού Σύνδεσμου Συνθετών Hλεκτροακουστικής Mουσικής (ΕΣΣΗΜ), του ΚΣΥΜΕ (κέντρο σύγχρονης μουσικής έρευνας), του temp’Ora Project (Bordeaux, France) και ιδρυτικό μέλος μαζί με τους Δημήτρη Έξαρχο και Πάνο Γκίκα του Migrant Sound (a London based not for profit organisation, which aims to promote, organise and release new music). Έργα του Δημήτρη Μπάκα έχουν βραβευτεί στην Έλλαδα και στο εξωτερικό.
http://dimitrisbakas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter